2012. január 30.

Say cheese!

A svájci Schaffhausen egyik népszerű vendéglátóipari egysége a Güterhof. Amikor munkám a városba szólít, általában itt szoktunk vacsizni a kollégákkal. Ez év január 4-e és február 26-a között a szezonális program a fondüzés. A vendéglő egy része le van választva és alpenhüttének (alpesi kunyhónak) van berendezve hosszú asztalokkal és báránybőrrel letakart fapadokkal... Nagyon hangulatos.

Nos, a fondüzés nem éppen diétás kaja. Sokféle sajt közül választhatunk, a legegyszerűbbtől az olyan extremitásokig, mint a Hawaii stílusú fondü (sonkával és ananásszal). Vegetáriánus lévén ezt én kihagytam, és a hagyományos svájci illetve a chilis változatot kóstoltam meg - nagyon finom volt mindkettő.

Egyszerre egy edényben négy-öt személy részére elegendő adagot hoznak ki, és ebbe tunkolhatjuk a fincsi kenyérkockákat vagy főtt krumplit. Aperitifnek egy ütős cherry koktél, az ételhez finom vörösbor - éppen ettől intettek óva előtte, helyette fehérbort és fekete teát illett volna fogyasztani a sajthoz, de nekünk mégis ehhez volt kedvünk inkább. Ez így ebben a formában nem éppen jógikus, ráadásul röpke óra alatt bezúztam kábé tízezer kalóriát, plusz utánaküldtem némi jégkrémet desszertként, csak a rend kedvéért. De megérte, mert nagy élmény volt az egész, a hangulatával és a kellemes társasággal együtt.
Kicsit visszafogottabban, de itthon is jó lenne megismételni.








Güterhof is one of the most popular restaurants in Schaffhausen, Switzerland, where we used to go out for dinner with colleagues when we need to attend a meeting in the town. The actual seasonal event between 4 January and 26 February this year is fondue, and for this reason a part of the restaurant is separated and decorated as an alpenhütte (alpine hut).
We have tried traditional Swiss and chili fondues, both were really delicious.
Having such a dinner party you can expect to eat hundreds or even thousands of calories (plus some icecream for dessert, of course), not yogic at all, but it is a special experience in wonderful atmosphere with friendly people. Cannot be missed. And would be nice to repeat it at home, too, obviously in a lower key.


Képek: 2, 3, 4, 8, többi Café Mystra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...