2012. január 17.

A Gilmore-ház

A "Szívek szállodája enteriőr" sorozatunk második részében a Gilmore-házba látogatunk el.

Ha Lorelai otthona laza és eklektikus, akkor szülei, Emilyék hatalmas családi háza ennek éppen az ellenkezője.

Ez a ház elegáns, tradícionális, mindig szigorú rend uralkodik és nagy hangsúly van a szimmetrián. (Emlékeztek, amikor Emily Rory partijára készülődve azzal kergette őrületbe a rendezvény szervezőit, hogy a kandallón a gyertyatartók 10 centire legyenek egymástól?)

A bútorzat minden darabja igényesen válogatott és nagyon drága. A nappaliban a kanapék gyönyörűek, de nagyon kényelmetlennek tűnnek. Meglepetésre a konyha viszont szuper otthonos és kellemes.

Kedvencem az ebédlő, ahol a teríték mindig tökéletes, az asztalon a virágdísz mindig gyönyörű, a hatalmas kristálycsillár csodásan szórja a fényt és vacsora közben mindig kellemes zene szól.


A Gilmore kastély

A szalon


Emily konyhája

Átjáró a nappaliból az ebédlőbe
Az ebédlő

Richard dolgozószobája, a falon a Roryról készült festmény
Lorelai egykori szobája, melyet Emily Rory számára újíttatott fel

In the second episode of our 'Gilmore Girls interiors' series let's visit the Gilmore Mansion.
If Lorelai's house is cluttered and eclectic, then Emily's house is absolutely the opposite. It is elegant, traditional, strictly ordered and symmetry is stressed.
The furnishing is carefully selected and very expensive. The sofas in the drawing room are beautiful but seem to be uncomfortable. On the other hand, the kitchen is surprisingly super cosy and pleasant.
My favourite is the dining room, where the table setting is always perfect, the flower arrangement is always beautiful, the big chandelier wonderfully spreads the light and during the dinner enjoyable music sounds.


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...