2011. június 1.

Boldog új évszakot!

Júniusban beköszönt a nyár. Én pedig elindítom a blogomat. :-)

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei és lehetőségei, de talán nyáron érezzük magunkat a legszabadabbnak, leglazábbnak, legnyitottabbnak a természet és maga az élet felé. Most fokozottan sokat tehetünk egészségünk és fittségünk érdekében.

Júniusban már sok friss zöldség és gyümölcs terem meg, melyekkel végre feltölthetjük szervezetünk kimerült készleteit.
Van friss eper, cseresznye, meggy, ribizli, egres.
Finom és tápláló ételeket főzhetünk - a teljesség igénye nélkül - spenótból, sóskából, spárgából, brokkoliból, cukkiniből, tökből, krumpliból. Teljes kiörlésű péksütiből készült szendvicsünket gazdagíthatjuk paradicsommal, újhagymával, retekkel, különböző csírákkal. Persze ne feledkezzünk meg a hüvelyesekről, káposztafélékről, olajos magvakról, gabonákról és tejtermékekről sem. Igazán gazdag étrendet állíthatunk így össze.

A fittségünket mozgással is turbóznunk kell.
A szokásos edzésprogramon kívül most kinn a szabadban bicajra pattanhatunk, akár görkorizhatunk is egy kört, lehet kirándulni, tollasozni, focizni, úszni - a lehetőségeknek csak a fantázia és az egyéni preferenciák szabhatnak határt.

De a fittség nem csak a testről, hanem lelkünk egészségéről is szól.

Készülünk a nyaralásra, új élményekre, érzésekre, tapasztalatokra.
Nyissuk meg magunkat a természet és az élet ajándékainak.
Engedjük, hogy átjárjon a nap melege, simogassa bőrünket a langyos szellő. Hallgassuk figyelmesen a madarak énekét, gyönyörködjünk a virágok szépségében.
Ha van rá lehetőségünk, akkor élvezzük a szabadtéri programokat, fesztiválokat, koncerteket, választék bőven van.

Forduljunk még több figyelemmel családunk, barátaink, a szívünknek kedves emberek felé. Megértéssel, együttérzéssel, szeretettel sokat tehetünk kapcsolataink javítása és ezáltal saját jó érzésünk érdekében. 

Mindig legyen időnk azokra, akik bíznak bennünk és számítanak ránk.

A pozitív hozzáállás segít tudatosságunk megerősítésében, egészségünk megőrzésében. Így könnyebben rátalálhatunk arra az útra, melynek bejárására megszülettünk. Csak figyeljük érzékenyen, hogy mit üzennek nekünk életünk eseményei és szakadatlanul tanuljunk általuk.

Legyen szép és tanulságos az utazás!

Foto: Café Mystra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...