2011. június 20.

A Bhagavad Gítá

A Bhagavad Gítá az ősi indiai szentírások, a Védák egyik könyve és a Mahábharáta című eposz részét képezi. Az írások ismerői szerint ez a mű összegzi a Védák lényegi üzenetét.

A védikus irodalom alapműve a kuruksetrai csata előtt elhagzott párbeszédet örökíti meg meg hétszáz, négysoros szanszkrit nyelvű versben. A párbeszéd Krisna (Isten) és bensőséges barátja, a kiváló harcos, Ardzsúna között zajlik. Ardzsúna, tanítványként tekintve Krisnára, a teljes igazságként fogadja el az elhangzó tanítást.

A Bhagavad Gítá minden szava igaz, mellyel megtanít bennünket helyesen élni ebben az anyagi világban.

Megismerhetjük az anyagi világ természetét, az élőlények örök helyzetét, a karma törvényét, az Istenről szóló tudományt, a hit különböző formáit. Figyelmesen olvasva minden kérdésünkre megnyugató és kielégítő választ kaphatunk. Segít rendet teremteni szüntelenül csapongó gondolatainkban és megtalálni az élet útvesztőjéből kivezető utat.
Felismerni korábbi hibás berögződéseinket, szembenénzi önnöm gyengeségeinkkel és tévedéseinkkel, majd változtatni önmagunkon nem mindig könnyű. De sohasem késő. Ha megtettük az első lépést, megkapjuk a fejlődéshez szükséges segítséget, hogy ráébredve valódi önmagunkra, visszatalálhassunk eredeti otthonunkba, a lelki világba.

A Gítának sokféle fordítása és kiadása kapható.

Én azt a szépen fordított, hiteles és részletes magyarázatokkal ellátott kötetet szeretem, mely a krisnás könyvosztóktól szerezhető be adományért cserébe.


Translation: Bhagavad Gita is one of the books of Vedas, India's ancient Holy Scripture, and part of the epic Mahabharata. It is known as the summary of Veda's key messages.
It is about a dialogue between Lord (Krishna) and his friend, the excellent warrior Arjuna. Arjuna accepts Krishna as his master and considers his words as the entire truth.
The Bhagavad Gita helps us to live in the material word in the right way.
We can get to know the order of the material world, the creatures' eternal status, the rules of karma, knowledge about God and the various forms of faith. Reading it carefully, this book can give us the right answer on our all questions and find the right way out of our labyrinth of our lives and problems, and get back to our original home, the spiritual world.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...