2011. december 1.

Napfény a jégen

A naptár szerint ma beléptünk a télbe. Ami a hőmérsékletet illeti, az időjárás egyelőre igazán kegyes hozzánk, de attól tartok, ez még csak a kezdet, lesz ez még keményebb.

A hideg téli időszakban különösen fontos, hogy megfelelően, tudatosan táplálkozzunk és öltözködjünk, így könnyebben megelőzhetjük a betegségeket.

Mivel úgyis kikerülhetetlen ez az évszak, ezért minden kellemetlensége ellenére próbáljuk meg szeretni a telet, meglátni és élvezni a szépségét!

Mint minden évszakban, most is fontos az időszaknak megfelelő táplálkozás, előnyben részesítve a szezon terményeit: burgonyát, káposztaféléket, karalábét, répaféléket, karfiolt, céklát, tökféléket, babot, hagymaféléket. Idénygyümölcsök: alma, körte, dió, mandula. Déligyümölcsöket is érdemes most fogyasztani.
Figyeljünk az intelligens táplálkozásra, a karácsonyi ünnepek alatt sem kötelező nehéz, hízlaló, a szervezetet megterhelő ételekkel teletömnünk magunkat.

Ilyenkor nyugodtan bevethetjük a táplálékkiegészítőket is, hogy elősegítsük szervezetünk egészségének megőrzését. Ezek kiválasztása függ a pillanatnyi egészségi állapotunktól, életmódunktól. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjünk tanácsot orvosunktól vagy a patikustól.

Télen is szükség van testmozgásra.
A kinti sportokat most sem szabad kihagyni: ha síelésre nincs is mindenkinek lehetősége, a szánkózás, korizás vagy csak simán a hógolyózás mindenkinek vidám perceket hozhat. Ha nincs hó, akkor jó nagy sétákat tehetünk a környéken. Ezeket a gyerekekkel együtt végezve jó kis vidám családi programot hozhatunk össze.
A házon belül végezhető testmozgásra továbbra is ajánlom a jógát, emellett az erősítés, a kardió edzés és a pilates is segít felkészíteni a testet az ünnepi lakomák feldolgozására.

Ha valamikor, akkor talán éppen télen a legfontosabb odafigyelnünk az öltözködésünkre.
Igyekezzünk a lehetőségeinkhez mérten a legjobb minőségű kabátot és lábbelit beszerezni, mert elsősorban ezek tudnak megvédeni a zord időjárás viszontagságaitól.
Az öltözékünket feldobhatjuk jópofa kiegészítőkkel: sálakkal, sapikkal, kesztyűkkel, táskákkal. Ezen túl a hölgyek nagy fülbevalókkal, bohókás, kesztyűre is húzható gyűrűkkel is színesíthetik a téli szerelésüket.

Tehát jó hír, hogy a leghidegebb hónapokban is feldobhatjuk a hangulatunkat egy-két jól megválasztott ruhadarabbal. Nekem pillanatnyilag ezek a kedvenceim.




Translation: In winter it is very important to feed and dress consciously and properly in order to avoid illness. Since this season is inevitable anyway, it's better to try to love winter, find and enjoy its beauty.
It's important to prefer seasonal vegetables and fruits. On top of it, now it's time to use supplements according to our current health and needs. If needed, turn to your doctor or pharmacist for advice.
With intelligent nutrition we can avoid heavy, fattening, unhealthy food even during the Xmas feast.
We also need excercise in winter. Outdoor activities like skiing, sledging or skating are great fun with children. If there is no snow, we can take long walks in the surroundings. For indoor excercise, I still propose practicing yoga, as well as strengthening, doing cardio excercises and pilates. These all help us to stay healthy.
Focus on dressing is particularly important in winter. Try to find the best choice to your budget for quality coat and shoes, as these are the most important clothes to prevent us from the inclement weather. We can then add colourful caps, scarves, gloves and bags. Ladies can also boost the outfit with big earrings and funny rings.
My current favourites for this season are shown above.



Képek innen, innen, innen, innen, innen és innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...