2011. december 11.

A mi adventünk

Ma ezeket a saját otthonomban készített képeket hoztam megmutatni, idén mi így várjuk a karácsonyt.

Ritkán rakok fel képeket ide a blogra a saját dekorációimról, mivel a fotók minősége azért hagy némi kívánnivalót maga után, de gondoltam, így karácsony előtt ez most talán megbocsátható :-)

Alapvetően igyekszem nem túlpörgetni a díszítést, de azért a hangulat érdekében már advent első vasárnapján ki szoktuk tenni az aktuális csingilingiket. Ebben az évben nálam a fekete-fehér-piros kombináció a favorit, ahogy az a képekről is látszik.

Az adventi koszorú nálunk ez évben is kimerül a fekete gyertyatartó tálra helyezett négy fehér gyertyában (amik egyébként vanília illatúak), amelyek közé ünnepi ezt-azt szórok: festékkel fújt kis tobozt, vesszőből font gömböcskéket, meg ilyesmit.
Az előszobában a cipősszekrény tetején fekete állványon fehér textilszívek lógnak egy mécsestartó angyalka társaságában.
A nappaliban a tévé feletti polcra hópelyhes fényfüzért tettünk, amelyről még egy filcből varrt mézi is ránk mosolyog.
Van egy karácsonyi manónk is, aki tavaly költözött hozzánk és a kanapén ücsörög békés derűvel.
Szintén a nappaliban az alacsony szekrényekre a fehér gyertyatartók közé tettem egy IKEA angyal dekorációt, ez ebben az évben az egyik nagy kedvencem. Nagyon eltalált dizájn, külön boldogság, hogy ilyen alacsony áron hozzá lehetett jutni. (A tavalyi nagy szerzeményem a szintén ott látható, gyertyákat imitáló lámpa, szintén az említett áruházból, de ezt nem csak karácsonykor teszem ki, hanem folyamatosan ott van a szekrényen, egyrészt mert annyira tetszik a formatervezése, másrészt mert még nyáron is szuper hangulatfényt biztosít.)
És persze a nappali ablakában ott van a hétágú lámpás.

Hamvas Béla a hétágú lámpásról így ír a Scientia sacra-ban:

"A Kabala egy fejezete a hétágú gyertyatartó misztikus értelmét mondja el. Minden gyertya az ember egy-egy Énjét jelképezi. Jobbról az első a nehéz anyagi test; a második az úgynevezett idegtest; a harmadik a testhez tartozó őselem, a tudattalan. Balról az első az asztráltest, a második a lélek, a harmadik a szellem. A középen, a két hármas csoport között áll az isteni Én, az isteni szikra, a halhatatlan láng.
A Kabala azt mondja, hogy hat Énje mindenkinek van. A hetedik, a középen álló halhatatlan isteni szikra azonban nem mindenkiben ég. [...] Ez a hetedik, a középen álló gyertya, az igazi ember lényének jelképe. Amikor az ember a hét törvénye szerint születik, a hetedik gyertya kigyúl.
[...]
A hét bölcs emberi rang, amelyet valaki akkor ér el, ha lényének ereje, fénye, megszentelt volta a közönséges emberi színvonalon messze túlemelkedik, s akiben a hetedik gyertya lángra lobban. A hét törvénye szerint újjászületett lény az, akiben az anyagi és természeti és asztrális és többi Ének között a középen az ember legmélyebb és legragyogóbb csillaga kigyullad."








Foto: Café Mystra

Translation: Today I share pics taken in our home, this is the way we are preparing for Xmas this year.
I show pics on my own styling rarely as the quality of the photos are not the best, but right before Xmas it is maybe forgivable. :-)
Basically we are not overdoing the festive decoration, but for the atmosphere we hang up some ornaments on the first Sunday of Advent. This year my favorite colour combination is black and white with red.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...