2011. július 15.

Az otthon szíve



Nem titok, hogy a lakberendezési irányzatok közül az angol country a szívszerelmem, a fenti fotó pedig szép példa erre a stílusra.

Ez a hangulat nagyon az én ízlésem szerint való, keresetlen természetessége kellemes harmóniát áraszt. Egy ilyen konyhában öröm a főzés, az ételek elfogyasztása pedig tápláló energiával tölt fel.

A táplálék minősége nem csak a felhasznált alapanyagokon múlik, hanem ugyanúgy hatással van rá az étel elkészítőjének tudatállapota, hangulata, illetve magának a helyiségnek a kisugárzása is.  Az ételből nyerjük az életerőnket, a konyhának ezért központi szerepet kell(ene) kapnia az otthonunk megtervezésekor. Egészségünk érdekében rendkívül fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a konyha megfelelő kialakítására és rendben tartására.

A képen látható konyha esetében a krémszínűre festett shaker konyhabútor, szintén krémszínű fal, a natúr fa munkalap, egyszerű falicsempe és az osztott ablakkeret adja meg a rusztikus alapot, míg az inox mosogató modernséget és egyensúlyt hoz a térbe.

A külön bónuszpontot az ablakokból elénk táruló táj képe adja. Érdemes egyébként a világítás megtervezésére is odafigyelni - ha nincs elegendő természetes fény, akkor  az általános mennyezeti lámpa mellett megfelelő mennyiségű plusz helyi megvilágításra is szükség lehet.

Szép, letisztult látvány, a belső és külső környezet tökéletes összhangja. Tiszta színek, egyszerű formák, minőségi kiegészítők: fedezzük csak fel a robotgép, a Sophie Conran-féle Portmeirion kancsó, az ablakkilincs vagy akár a palatábla egyszerű szépségét.

Fokozhatjuk a stílusegységet azzal is, ha a mosogatószert és más, szem előtt lévő tisztítószereket áttöltjük csinos adagolóba, ahogy itt is látszik.

Egy ilyen konyha gond nélkül kiállja az idő próbáját, tulajdonosa sok év múlva is biztosan örömmel és megelégedéssel használja ezt a gyönyörű teret.

kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...