2012. augusztus 24.

Kis Alma Ház

Fejér megyében van egy kis település, amelynek szőlőhegyén álmodta meg Catherine Dickens az ő kis romantikus édenkertjét.

A birtokot az évek során parcelláról parcellára vásárolta meg, és az ott található kis présházakat a pincétől a tetőig gondosan felújította, berendezte, hogy a vendégeit minden igényt kielégítő módon fogadhassa.

A Kis Alma Házba lépve rögtön a nappali részben találjuk magunkat. Itt egy kanapé, fotelek, kényelmes olvasósarok fogad minket, de találunk még zenegépet, könyveket, képes magazinokat, játékokat, illetve egy étkezőasztal is itt kapott helyet.

A nappaliból nyílik az egyik hálószoba, baldachinos ággyal, olvasólámpával és egy komóddal, rajta tükör, a vázában virág.

A nappaliból néhány lépcsőfok vezet le az egykori pincébe, ahol a hiánytalanul felszerelt konyhát alakították ki. Tényleg minden van itt, mintha csak otthon lennénk - tűzhely, mikró, hűtő, vízforraló, sokféle edény, főzőeszközök, étkészlet, poharak, vágódeszkák, sajtreszelő, zöldség- és gyümölcskosarak, de még saláta-centrifuga és citromfacsaró is.

A nappaliból felfelé lépkedve a lépcsőn, a félemeleten éppen a konyha fölött találjuk a csodás fürdőszobát, káddal és egy fa dézsából kialakított zuhanyzóval. Az ablak alatti komód tetején könyvek és papírzsepi, a mosdót magába foglaló asztalkán pedig tükör és kis lámpa. A tisztálkodószerek a saját levendulatermés olajából házilag készültek.

További néhány lépcsőfokkal feljebb, a nappali fölött pedig a másik hálószobába jutunk, hatalmas kovácsoltvas ággyal, egy asztalkával és egy fiókos szekrénnyel. Ehhez a szobához tartozik egy kis erkély is, ahonnan a csodálatos panorámában gyönyörködhetünk.

A berendezés az egész házban nagyon igényes, otthonos, gondosan összeválogatott és rendkívül ízléses - egy hely, ahol az angol country találkozik a magyar népi hagyománnyal és ebből valami nagyszerű végeredmény születik.

És ha mindez nem lenne elég, a ház előtti teraszon kerti bútor és grillsütő áll a vendégek rendelkezésére, valamint fentebb a domboldalon egy mesésen kialakított medence napozóágyakkal, játékokkal, a fürdőházban öltözőszobával, mosdóval és kis konyhával.

Bár a többi házba nyilván nem kukucskáltunk be, de felteszem, azok is hasonló stílusban és minőségben lettek felújítva.

Itt pontosan azt kapja az ember, amit a vendéglátó igér. A vidék háborítatlan nyugalmát, csendet és békét. A szívből jövő, őszinte gondoskodás és odafigyelés, amivel Ibi és Karcsi, a birtok gazdasszonya és gazdája a vendégeket fogadja, már csak hab a tortán.

Mindez Budapesttől alig egy órányi autóútra - szinte hihetetlen.







 














Foto: Café Mystra

There is a village somewhere in the Hungarian countryside where Catherine Dickens created her romantic paradise. Just imagine some small cottages set on a private vineyard, which was bought plot by plot, and all the houses have been carefully renovated from top to toe.
We've been staying in Kis Alma Ház (Small Apple House) where these pictures were taken, but we can suppose that all the other cottages are furnished in similar style and care.
It's a gorgeous estate where British country meets the Hungarian folk arts and crafts - and the result is so charming and admirable.
Here you will find what was promised: the country's calm, silence and peace. And even more, thanks to the housekeepers' Ibi and Karcsi's whole-hearted and honest care to the guests.
And this is only within an hour drive from Budapest - absolutely unbelievable.


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.
Ide kattintva csatlakozhatsz a blog Facebook oldalához, hogy mindig értesítést kapj a friss posztokról. Minden lájknak nagyon örülök! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...