2011. szeptember 28.

Kis lakás, nagy kényelem

Ez a mindössze 45 négyzetméteres, egyszobás lakás egy svéd kisváros központjában található egy harmincas években épült bérház harmadik emeletén.

A berendezés megtervezésekor megőrizték az eredeti építészeti elemeket: ajtókat, ablakokat, a gyönyörű fa padlót, mennyezeti stukkókat. A tágasságérzet illúziója érdekében a falakat fehérre festették, a modern bútorzathoz pedig csak annyi elemet válogattak össze, ami feltétlenül szükséges és elégséges, így alakították ki az ízléses, stílusos és kényelmes lakókörnyezetet.

Mondanom sem kell, ez is egy eladásra kínált lakás (mint a korábban bemutatott ez és ez).

Azért kedvelem különösen ezeket a hírdetési fénykép összeállításokat, mert a felvételek - némi optikai tuningtól eltekintve - nem csak a fotózás kedvéért összerakott, profin stylingolt enteriőrökről szólnak, hanem magát a hétköznapi lakáskultúrát, a valóságosan megélt stílust mutatják be. Nekem nagyon bejön!



U.I.: A konyhában a kedvenc Eames székeim és a kis piros, pöttyös bögre az erkélyen a lehajtható asztallapon nálam mindent visznek! :-)


Translation: This 45 sq m one bedroom flat is situated in the heart of a Swedish town, on the third floor of a house that was built in the 1930s. During the furnishing the owners kept the original features of the flat, like the doors, windows, wooden floors and ceiling roses. Walls have been painted white and only the essentially needed furnitures were used in order to keep the airy feel. The result is a stylish and comfortable home.
Needless to say this is again a flat for sale (like this and this). I particularly like these advertisement pictures as - apart from some little styling boost - they show us the real lifestyle and home culture in it's own existence.
P.S. The Eames chairs in the kitchen and the small red, dotted mug on the balcony table are my biggest favourites! :-)


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...