2012. július 12.

Régi Idők Udvara

A Régi Idők Udvara skanzen és vendéglő Tihany szívében található. A vendégek különleges múltidéző utazáson vehetnek itt részt, hiszen a kiváló étterem ételeit a népi hagyományok szerint, az egykori vidéki élet kellékeivel berendezett térben fogyaszthatják el. Igen, a dekorációt számtalan agyagedény, konyhai eszköz, paraszti szerszám, fafaragás alkotja, nem beszélve a tematikusan berendezett sarkokról, mint a kovácsműhely, a nádtetős kurta kocsma vagy a működő búbos kemence köré épített nyári konyha.

Tihany egyik jellegzetessége a kiterjedt levendula ültetvény, így nem meglepő az illatos növény sokrétű felhasználása sem. Az étteremben a finom fogások mellé megkóstolhatjuk a különleges házi levendulaszörpöt vagy a bevállalósabbak akár a levendulás sört, és hazavihetünk néhány üveg gyümölcsös-levendulás lekvárt, levendulás mézet vagy egy-két kézműves levendulás szappant is.

Érdemes időről időre vissza is térni ide, hiszen gyakran szerveznek speciális programokat, mint a lekvárfőző napok, rétesnyújtás, vagy más hagyományőrző esemény. Facebook oldalukon naprakész infókat találhattok az aktuális programokról.

Ha arra jártok, ne hagyjátok ki a kemencében frissen sütött pogikat sem!
Foto: Café Mystra


Régi Idők Udvara (Courtyard of Old Times) in Tihany, Balaton region, Hungary, is a brilliant restaurant decorated with the elements of Hungarian folk art: with several earthenware, kitchenware, peasant tools, wood carving, and there are also thematical corners like smithy, thatched roof pub or old open-air kitchen with a working oven.
Tihany is famous of its lavender fields, so the restaurant offers the very special home-made lavender squash or beer to the delicious meals. Bottles of fruit-lavender jams and lavender honey are also available, as well as hand-made lavender soaps.
Do not miss the always freshly baked scones, either!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...