2012. július 23.

A Villa d'Este szökőkútjai

Vendégposzt! Nagy köszönet érte Vikinek!

Régóta terveztünk egy római kirándulást. Indulás előtt sok útikönyvet beszereztünk, hogy kellően felkészülve vágjunk  neki az útnak, és nem csalódtunk. Róma azt nyújtja, amit ígér: az ókori romok között állva megérint a történelem.


Én mégsem erről szeretnék írni, hanem a Rómától mindössze 30 kilométerre fekvő, festői szépségű kisvárosról, Tivoliról. Már az odavezető kanyargós úton is tudtuk, hogy jó döntés volt a négy napból felet erre a kirándulásra szánni, a kilátás bőven kárpótolt az olasz buszsofőr vezetési stílusáért... J

Az 1500-as évek végén emelt reneszánsz épület, a Villa d'Este parkjában több mint 200 szökőkút található. A vízesések harmóniája még a híres zeneszerzőt, Liszt Ferencet is megihlette.


A zsúfolt és nyüzsgő Rómában töltött három nap után jólesett a nyugodt kertben sétálgatni, megpihenni.
A villa teraszairól be lehet látni az egész környéket, egy finom olasz cappuccino mellett élmény az ottlét, és ami a legjobb, hogy kevés a turista.

Ajánlom mindenkinek, akit éppen Róma felé visz az útja!Foto: Vikitől köszönettel

Guest post, many thanks to Viki!
Situated 30 km far from Rome, Tivoli is a postcard picture town, known of the beautiful Renaissance building Villa d'Este, built in the 1500's. In the peaceful garden there are 200 fountains. Their harmony inspired the famous composer Franz Liszt.
With a nice cup of Italian cappuccino on the terrace we could enjoy the fantastic view over the spectacular surrounding.
Don't miss if you are about visiting Rome.


Köszönöm, hogy megosztod másokkal is, ha tetszett a bejegyzés.
Ide kattintva csatlakozhatsz a blog Facebook oldalához, hogy mindig értesítést kapj a friss posztokról. Minden lájknak nagyon örülök! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...