2012. december 12.

3 hasznos tipp a családbarát karácsonyozáshoz

Ma Lizához megyünk vendégségbe Angliába, egy hetvenes években épült házba.
Liza dekorációja tökéletes példát szolgáltat ahhoz, hogy megnézzük, mire érdemes leginkább figyelni, ha nagy családot látunk vendégül karácsonykor.

1. Egyszerű színek
Kellemesebb a szemnek és csökkenti a zsúfoltság és túldíszítés érzetét, ha csak néhány színt alkalmazunk a karácsonyi dekorációnál. Célszerű, ha ez illeszkedik a lakás alaphangulatához.
Például a ma bemutatott házhoz hasonlóan, világosra festett falak és visszafogott kárpitozású bútorok esetén  használhatjuk a piros és fehér kombinációt egy kis szürkével fűszerezve. Ez megadja az ünnepi hangulatot, mégsem terheli túl az érzékeinket.
Emlékezzünk rá, hogy a kevesebb több!

2. Csak lazán
Ne díszítsük túl a lakást! Igazán nem szükséges mindenhova valami karácsonyi díszt akasztani ahhoz, hogy elérjük a kívánt ünnepi hatást.
Éppen elég, ha az ajtóra kihelyezünk egy vendégváró koszorút, az előszobába teszünk valami kedves, hívogató hangulatú lámpást, esetleg (ha van elég hely) egy mini karácsonyfát. Mivel a vendégek a nálunk töltött idő nagy részét a nappaliban és az étkezőben fogják tölteni, ezért a dekoráció megtervezésénél is erre a két helyiségre helyezzük a hangsúlyt.
Ha szállóvendégeink is lesznek, tegyünk a szobájukba apró ajándékot (szépen becsomagolt csokit, mézeskalácsot vagy gyertyát) figyelmességként, az ajtókilincsre vagy a szék támlájára pedig akasszunk egy szép kis karácsonyfadíszt.
Gondoljunk a gyerekekre - a sérülések, balesetek elkerülése érdekében a kényes üvegdíszek helyett használjunk inkább fa, textil és fonott dekorációt. Ez nem csak biztonságosabb, de nagyon mutatós és trendi is.

3. Stílusos ünneplés
Akkor tudjuk ünnepi dekorációnkkal a legnagyobb hatást elérni, ha a karácsonyfa díszítése, a terített asztal és az ajándékok csomagolása egységes stílusú. A színek, textúrák összhangja kifinomult ízlésünket bizonyítja az arra fogékonyak számára, ne sajnáljuk hát az időt a gondos és szeretetteli előkészületre.
A gyerekeknek adjunk helyet a felnőttek asztalánál, ne ültessük külön őket. A kicsik is megérdemlik, hogy kivehessék részüket az ünnep minden mozzanatából, sőt, legyenek ők a középpontban! Ne feledjük: példamutatásunkkal észrevétlenül hatást gyakorolunk a gyerekek gyarapodására, ízlésük alakulására, érzelmi intelligenciájuk fejlődésére. Élvezzük az ünneplést, a szeretteinkkel együtt töltött időt úgy, hogy közben tudatosak maradunk!












Képek köszönettel innen


Today let's visit Lisa in the UK. Her home is decorated for a family friendly Xmas. Colors are reduced to red, white and a hint of grey to avoid mess, without overwhelming the decoration. The tree, the table setting and gift wraps are well coordinated for an easy yet stylish look.


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy megosztod másokkal is.
Ide kattintva csatlakozhatsz a blog Facebook oldalához, hogy mindig értesítést kapj a friss posztokról. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...